BIO Gaštanová múka - Wolfberry BIO Gaštanová múka - Wolfberry

BIO Gaštanová múka - Wolfberry

Cenník

Variant Balenie Cena Dostupnosť
400g
6,50 € / Dočasne vypredané
400g 6,50 € s DPH Dočasne vypredané

Popis produktu

Gaštanová múka Wolfberry BIO 400 g má príjemnú vôňu a nasladlú, mierne orechovú chuť. Výborne sa hodí ako na prípravu sladkých cukrárskych výrobkov, tak k výrobe slaného pečiva. Bezlepkový produkt z ekologického poľnohospodárstva.


Gaštanová múka sa svojou konzistenciou podobá “klasickej“ hladkej múke. Veľmi dobre sa spracováva, ale vďaka neprítomnosti lepku horšie kysne. Jej veľkou prednosťou je to, že s teplotou mení farbu, takže pečivo z nej vyrobené má krásne zlatistú, ľahučko nahnedlú farbu. Múka má sladkastú, mierne orechovú chuť, takže sa ideálne hodí na výrobu všetkých cukrárskych výrobkov. Vynikajúca je jej kombinácia s vanilkou, čokoládou, ale i s niektorými pokrmami z masa, šampiónov, alebo cíceru.


Gaštanová múka sa dá kombinovať i s inými múkami a to ako s bezlepkovými, tak s tými, ktoré lepok obsahujú. Ideálna je kombinácia v pomere 1:3, pretože v tomto pomere je múku v ceste stále “cítiť“ a pečivu dodáva krásnu farbu.


Podľa Svätej Hildegardy z Bingenu, ktorá sa zaoberala liečiteľstvom, je gaštanová múka kombinovaná s feniklom a špaldou pokrm, z ktorého dokáže organizmus stráviť všetky zdraviu prospešné látky. A rovnaká svätica dokonca vo svojich spisoch tvrdí, že gaštany sú vo všetkých formách výborným liekom na pečeň.


Pokiaľ neviete, čo z gaštanovej múky urobiť, tak vyskúšajte výborný taliansky koláč, ktorý sa ale často pečie taktiež v Toskánsku. Tu máte recept, ktorý by bez gaštanovej múky nebol „to pravé “orechové“.


Castagnaccio čo budete potrebovat:

• 250 g gaštanovej múky
• 300 ml vody
• 40 g hrozienok
• 30 g píniových orechov a hrsť nasekaných vlašských orechov
• 1 stonku rozmarínu
• 3 lyžice panenského kokosového oleja do cesta a trochu na pokvapkanie koláča


Postup:

Hrozienka nechajte asi 30 minút napučať buď vo vode, alebo rume. Do preosiatej múky pridávajte vodu tak, aby vám vzniklo polotekuté cesto bez hrudiek. Potom primiešajte 3 lyžice oleja, polovicu scedených hrozienok a píniových orieškov a dobre premiešajte. Guľatú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie, dno vymažte olejom a vlejte cestíčko. Povrch posypte zvyšnými hrozienkami, píniovými orieškami, vlašskými orechmi a ihličkami rozmarínu. Mierne pokvapkajte olejom a dajte asi na 45 minút piecť do predhriatej trúby na 180°C. Hotový koláč by mal mať výšku okolo 2 cm, tmavšiu hnedú farbu a rozpraskaný povrch. Podávame ho vlažný, ale výborne chutí aj na druhý deň, pretože sa v ňom krásne rozležia chute všetkých použitých surovín. Dobrú chuť.


Nutričné hodnoty v 100g gaštanovej múky

Energia: 1522 kJ / 364 kcal;

Tuky: 3.7 g – z toho nasýtené 0.7 g;

Sacharidy: 70.9 g – z toho cukry 29.5 g;

Vláknina: 10.8 g;

Bielkoviny: 6.9 g;

Soľ: 0.093g;

Sodík: 23mg


Alergény
Bez alergénov


Krajina pôvodu
Taliansko


BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002


Obsah
400 g.


Hodnotenia (0) Hodnotiť

Zatiaľ tu nie sú žiadne hodnotenia. Buďte prvý a pridajte svoje hodnotenie!

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „PRIDAŤ HODNOTENIE“ súhlasíte so spracovaním Vašich údajov prevádzkovateľom týchto stránok, spoločnosťou MH&CL s.r.o., a so zverejnením Vášho hodnotenia. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby sú uvedené tu.