BIO Kokosová múka - Wolfberry BIO Kokosová múka - Wolfberry

BIO Kokosová múka - Wolfberry

Cenník

Variant Balenie Cena Dostupnosť
400g
2,90 € / Skladom
400g 2,90 € s DPH Skladom

Popis produktu

Kokosová múka Wolfberry BIO 400 g je bez lepku, vhodná pre celiatikov alebo paleo diétu. Vďaka vysokému obsahu bielkovín ju ocenia aj vegáni a vegetariáni. Odtučnená v BIO kvalite.


Wolfberry kokosová múka sa vyrába z kokosovej kopry, ktorá sa po vysušení a vylisovaní oleja rozomelie na jemný prášok. Kokosová múka je výnimočná tým, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bielkovín. Je prirodzene bezlepková, takže je vhodná pre celiatikov.


V niektorých receptoch, napríklad na palacinky, zákusky, alebo vianočné cukrovinky, možno klasickú múku úplne nahradiť kokosovou múkou. Pri príprave takéhoto cesta je vhodné pridať oproti pôvodnému receptu buď jedno vajce navyše, alebo xantanovú gumu. S xantanom sa vám cesto bude menej drobiť a bude lepšie držať tvar. Navyše hotové výrobky zostanú omnoho dlhšie krehké, čerstvé a budú pomalšie schnúť.


Väčšina bezlepkových múk je skoro bez chuti, kokosová múka je krásne voňavá a dodá naopak všetkým pokrmom zaujímavý “šmrnc“. Napriek tomu, že nie je nijak sladená, stačí použiť menej sladidla než u bežnej múky, pretože kokos má prirodzene sladkastú chuť. Kokosovú múku môžete miešať so všetkými druhmi bezlepkových, ale i klasických múk. Pokiaľ ju pridáte do mlieka, alebo džúsu, vznikne vám výborný nápoj plný bielkoviny a vlákniny.


Receptov na sladké pečivo s kokosovou múkou je na internete mnoho, ale ak chcete experimentovať a vyskúšať si, že je výborná i v kombinácii s rybou, tak tu máte recept na paleo tilápiu.


Čo budete potrebovať na 4 porcie:

• 2 až 3 lyžice kokosového oleja
• 3/4 šálky nesladených kokosových chipsov
• 1/2 šálky kokosovej múky
• morskú soľ podľa chuti
• 3 vajcia
• 4 filé tilápie


Postup:

Na panvici si nechajte rozpáliť kokosový olej asi na 170°C. Medzitým na tanieri zmiešajte kokosové chipsy, kokosovú múku a soľ. Do iného taniera rozklepnite a rozšľahajte vajcia. Filé tilápie najprv obaľujte vo vajciach, potom v pripravenej kokosovej zmesi. Nechajte opadať zvyšok kokosu, ktorý sa neprilepil na rybu, potom smažte filé na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista asi 5 – 7 minút.


Nutričné hodnoty na 100g:

Energia: 1313 kJ / 313 kcal;

Tuky:16.7 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 15.26 g;

Sacharidy: 21.5 g – z toho cukry 15.5 g;

Bielkoviny: 19.4 g;

Soľ:0.05 g;

Vláknina:30 – 45 g;

Vlhkosť: max.6 %


Alergény:Bez alergénov


Zloženie
kokos 100%


Krajina pôvodu
Cejlón


BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002


Obsah
400 g


Hodnotenia (0) Hodnotiť

Zatiaľ tu nie sú žiadne hodnotenia. Buďte prvý a pridajte svoje hodnotenie!

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „PRIDAŤ HODNOTENIE“ súhlasíte so spracovaním Vašich údajov prevádzkovateľom týchto stránok, spoločnosťou MH&CL s.r.o., a so zverejnením Vášho hodnotenia. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby sú uvedené tu.