Kamutová múka BIO - Wolfberry Kamutová múka BIO - Wolfberry

Kamutová múka BIO - Wolfberry

Cenník

Variant Balenie Cena Dostupnosť
400g
4,90 € / Skladom
400g 4,90 € s DPH Skladom

Popis produktu

Kamutová múka Wolfberry BIO 400 g je perfektný alternatívou pšeničnej múky. Obsahuje viac bielkovín, aminokyselín, vitamínov a minerálov.


Kamut je zatiaľ najstarší známy druh pšenice, ktorej meno v starovekom Egypte znamenalo "duše krajiny". Zrná tejto plodiny bola údajne "objavená" v roku 1948 v hrobke Daskare v Egypte, ale vedci predpokladajú, že sa skôr jedná o "zabudnutou" plodinu, ktorú pestovali len malí poľnohospodári v Egypte.

Kamutová múka je vynikajúcou alternatívou múky vyrábané z bežnej pšenice. Vďaka tomu, že kamut neprešiel žiadnymi procesy hybridace alebo genetických úprav, tak si zachoval svoje pôvodné vlastnosti. Jeho zrná tak majú dvojnásobnú veľkosť než bežne pestované odrody pšeníc, navyše obsahujú ďaleko viac tukov, aminokyselín, vitamínov a minerálov a v priemere majú asi o 30% väčší obsah bielkovín, takže dodajú viac energie a lepšie zasýti.


Wolfberry kamutová múka nie je nijako rafinovaná ani bielená, takže si udržiava všetky svoje výživné vlastnosti a je navyše ľahko stráviteľná. Má mierne sladkastú orieškovú chuť i vôňu, perfektné kysnúce vlastnosti a pečivo z nej má krásne sfarbenú Kurčík.

Pre to, aby múka mohla niesť označenie kamut, čo je ochranná známka, musí byť zaistená stanovená kvalita a dodržané všetky požadované normy. V prípade kamutové múky musí byť jej zloženie na 100% zo zŕn kamutu. Je to dané preto, aby každý, kto si vyberie pravú kamutovou múku vedel, že môže predísť prípadným alergickým reakciám na bežnú pšenicu. V súvislosti s kamut sa totiž veľmi často hovorí aj o bezlepkovej diéte, ale aj v prípade kamutu treba obozretnosti.


Ministerstvo poľnohospodárstva ČR doslova uvádza: "Pacienti s celiakiou však musia pri eventuálnom zaraďovaní kamutu do svojho jedálnička postupovať veľmi obozretne, najlepšie po porade s lekárom, pretože testy preukázali, že zhruba 30% osôb s alergiou na pšenicu je alergických aj na kamut. V niektorých prípadoch môžu byť reakcie na kamut ešte horšie ako na bežnú pšenicu. Na druhej strane ale rad ľudí, ktorí pšenicu nemôžu jesť, s kamut žiadne problémy nemajú. Všeobecne možno povedať, že kamut je veľmi zdravá cereálie. Nedávny výskum uskutočnený Medzinárodnou asociáciou pre potravinové alergie (IFAA) dokonca naznačil, že pre väčšinu senzitívnych osôb môže byť kamut vynikajúci náhradou bežných druhov pšenice ".


Nutričné hodnoty v 100g:

Energia: 1500 kJ / 360 kcal;

Bielkoviny: 17.3 g; Tuky: 3 g;

Sacharidy: 70 g;

Vláknina: 7 g,

Voda: max 15 g


Vitamíny a minerály v 100g:

Vápnik: 31 mg;

Železo: 4 mg;

Draslík: 336 mg,

Sodík: 3.8 mg;

Fosfor: 411 mg;

Horčík: 153 mg;

Niacín: 5.54 mg


Alergény:

lepok


Krajina pôvodu

Holandsko

BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002


Obsah

400 g


Hodnotenia (0) Hodnotiť

Zatiaľ tu nie sú žiadne hodnotenia. Buďte prvý a pridajte svoje hodnotenie!

Pridať hodnotenie

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Kliknutím na „PRIDAŤ HODNOTENIE“ súhlasíte so spracovaním Vašich údajov prevádzkovateľom týchto stránok, spoločnosťou MH&CL s.r.o., a so zverejnením Vášho hodnotenia. Bližšie informácie o spracovaní a ochrane osobných údajov a právach dotknutej osoby sú uvedené tu.